040-2213656

Offshore internet

3

Internet midden op zee

Voor een van onze klanten hebben wij een reduntant internetoplossing mogen maken. Afhankelijk van de locatie wordt er geschakeld tussen verschillende connectiviteitsoplossingen. Dit zorgt voor een snelle maar ook stabiele internetoplossing die veelal goedkoper is dan bijvoorbeeld VSAT verbindingen.

Key points

De belangrijkste punten

Overal verbonden

Via meervoudige verbindingen te combineren is er overal ter wereld verbinding.

Redundant

Indien de klant buiten het dekkingsgebied van het mobiele internet vaart, wordt er automatisch overgeschakeld naar een satelliet verbinding.

Van A tot Z

Na aanvraag is het gehele proces door ons verzorgd. Ook zijn latere vragen, bijvoorbeeld voor telefonie door ons opgepakt.

Beschrijving

Jack-up Barge is een verhuurder van offshore rigs. Voor een van hun opdrachtgevers moest een rig worden klaargemaakt voor een opdracht. Eisen hierbij waren:

  • Goede internetverbinding met aparte netwerken voor prive en werk.
  • Betaalbaar
  • Gecombineerd met TV en telefonie
  • Flexibel inzetbaar

RIAN heeft de gehele installatie van de internetvoorziening alswel de TV en telefonie installatie. De crew heeft toegang tot een goede internetverbinding en kan ter ontspanning in de cabines TV kijken. Hierbij is ook een custom oplossing gerealiseerd voor een videotheek.

‘ Rian ondersteunt mij altijd op een correcte manier en ze schakelen snel indien er problemen zijn. Deze flexibiliteit helpt ons enorm.’

-Elec Jack-up Barge

Stap 1
Stap 1

Situatie in kaart brengen

Wat is de huidige situatie en wat wil de klant graag? Wat zijn de kosten hiervan en op welke termijn kan het gerealiseerd worden?

Stap 2
Stap 2

Uitvoering en realisatie

Na vaststelling van de opdracht hebben wij alles gerealiseerd. Installeren en configureren en overdragen aan de klant.

Stap 3
Stap 3

Monitoring en evaluatie

Wij monitoren actief wat er op dat moment afspeelt en handelen daartoe indien nodig. Samen met de klant evalueren wij elk project. Service houdt niet op na oplevering.

Benieuwd of wij iets voor kunnen betekenen? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met u op!

3 + 10 =